*Nettavisen* Nyheter.

Ikke snakk om eksen!

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Har du fått ny kjæreste, så unngå visse utsagn.

15.07.09 11:03

(SIDE2): En ekskjæreste er ofte nærmest et glemt minne, men enkelte ganger huskes de bedre – enten fordi forholdet varte lenge, det funket svært dårlig – eller svært bra.

For en ny kjæreste er det derimot ikke like interessant å høre om hvor fantastisk den forrige favoritten var.

Under får du noen av rådene for hva du bør unngå å si dersom din nye kjæreste ikke skal bli såret eller irritert. (Og ja, rådene gjelder stort sett også motsatt – dersom din nye kjæreste er jente.)

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden akkurat nå!

Selvtilliten
Ikke si at «alle likte han så godt».

En ny kjæreste vil gjerne tro at dine venner og familie synes han er den mest spesielle og det beste som har skjedd deg. Å måtte leve opp til forventninger skapt av en eks, hjelper ikke på selvtilliten.

Ikke fortell hvor «god lønn han hadde, om alle pengene på konto og alt dere hadde råd til». Det er da ikke relevant for forholdet, og gjør ikke annet enn å skape usikkerhet. Menn har ofte behov for å føle at de kan forsørge og passe på sin kjære – også økonomisk.

Av samme grunn kan det være lurt å heller si at «det er ikke så nøye hva du tjener, så lenge du trives». Men ikke mas om pengene!

Føler seg sammenlignet
Er man sammen med sin utkårede, så er det ikke spesielt gøy å høre «han knuste hjertet mitt.» Hvordan skal din nye kjæreste vite om han betyr like mye – eller om hjertet ditt er fikset siden den gang. det får det også til å virke som om du fremdeles tenker på eksen din – og uansett om du har positive eller negative tanker om din forrige kjæreste, så føles det ikke spesielt behagelig for din nye.

Vil du høre om eksen hans? At hun «gjør det strålende og har det bra»? Ikke han om din eks heller. Så dersom du fremdeles har kontakt med eksen, så ikke forvent at din nye skal være veldig interessert i hvordan det går med han. De har trolig aldri møtt hverandre, og har heller ingen interesse av det – og dermed er behov for oppdateringer svært lite.

Begge er selvfølgelig klar over at dere har en fortid, men det er ikke nødvendig å snakke om den hele tiden. Og dersom dere liker å gjøre eller oppleve spesielle ting som et par, og du også gjorde mye av det samme med eksen, så ikke del detaljene.

Han vil ikke høre «her var vi da og da» eller «da vi reiste hit, ble det sånn og sånn». Han kan like gjerne tro at du ikke har vært utenfor døra de siste årene, og at alt er spennende og nytt sammen med han.

Minner
«Det var han som ga meg det». Selv om du liker smykkene eller toppen du fikk av eksen, så trenger ikke din nye partner vite det – for så å bli minnet på det hver gang du bruker halskjedet eller kler deg i plagget.

Kjæresten din vil ikke vite at du på noen som helst måte tenker på eksen, – og ikke når du står og kler på det i hvert fall.

Ikke fortell hvor «fantastisk morsom» eksen din var heller. Alle typer elsker å få damer – og dama spesielt – til å le, spesielt siden alle damer er på jakt etter en type som kan få de til å le.

Da sier det seg selv hvorfor du ikke trenger fortelle hvor morsom og utrolig god humor eksen din hadde.

Tabu: sex
Og – ikke nevn kvalitetene hans i senga. Selvfølgelig er det ikke noen hensikt å si at han var den beste elskeren du har hatt (bare tenk deg hvordan du vill følt dersom han sa det om sin gamle flamme).

Men det hjelper ikke å prøve å være «snill» ved å si «han var dårlig i senga».

For det første så minner du bare kjæresten din på at du har ligget der kliss naken med eksen din – og for det andre: Dersom du var lenge sammen med kjæresten din, til tross for at han var elendig i senga, så kan det bety at du også synes din nåværende kjæreste er dritt – uten at du sier eller gjør noe med det.

(Kilde: cosmopolitan.com og askmen.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag