Ikke stol på TV-selgeren

Trodde du ekspeditørene i elektrobutikken hadde peiling på TV? Da må du tro om igjen.

(iBergen.no) Forbrukerrapporten har foretatt en temmelig avslørende test blant ekspeditører i forskjellige elektrobutikker. «Kunden» ville vite hvilket TV-apparat de trengte i en normalt belyst stue, der tv-en står to til tre meter fra sofaen og brukes til TV-titting, DVD og spill. Svarene var svært sprikende.

Nødvendig og unødvendig
To av tre selgere anbefalte et 32-tommers fjernsyn, mens andre foreslo større apparater. Også prisen på TV'ene varierte voldsomt. Mens noen av selgerne blåste av påstanden om om at en familie trenger en TV til 27.000 kroner, fastholdt andre hardnakket at dette var helt nødvendig.

Hos Euronics fikk Forbrukerrapporten konsekvent anbefalinger av fjernsyn med prislapp på over 13.000 kroner. I Hi-Fi-klubben fikk de ulike svar fra forskjellige ekseditører.

Lokketilbud
For mens ekspeditøren i butikken i Grimstad påsto at 26-27 tommers fjernsyn bare er billige lokke-tilbud ingen bør kjøpe, var svaret et ganske annet i butikken i Oslo.

«På spørsmål om vi trengte et apparat til godt over 20.000 kroner, hevet han øyenbrynene og sa: - Det er bare tull med en sånn TV til en vanlig familie.» skriver Forbrukerrapporten.

Forskjellige svar
Man skal heller ikke stole blindt på ekspeditørenes kunnskap om HD-TV, plasma eller LCD-skjermer. Få kunne gi en definisjon på HD-TV, og nesten ingen kunne svare på når HD-TV blir allment tilgjengelig på de vangligste kanalene.

25 butikker i hele landet var med i undersøkelsen. Elkjøp, Ekspert, Euronics og Hi-Fi-klubben var butikkene som ble testet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.