RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke streik i byggeindustrien - brudd i vekterforhandlingene

TIL MEKLING: Forhandlingene går videre til mekling for vekteroverenskomsten. Det omfatter rundt 4.300 medlemmer av Norsk Arbeidsmandsforbund.
TIL MEKLING: Forhandlingene går videre til mekling for vekteroverenskomsten. Det omfatter rundt 4.300 medlemmer av Norsk Arbeidsmandsforbund. Foto: Andreas Hensch Lunde (Scanpix)
Byggeindustrien i mål med lønnsforhandlingene - brudd mellom vekterne og NHO Service.

Partene i meklingen for byggeindustrien ble enige like etter midnatt natt til onsdag. Dermed blir det ikke streik.

Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening (BNL) meklet på vegne av 5.866 medlemmer i Fellesforbundet ansatt i 268 bedrifter, de fleste NHO-bedrifter.

Partene ble enige om et generelt tillegg på 75 øre per time med virkning fra 1. april, melder NTB. Oppgjøret er innenfor rammen på 3,3 prosent, med antatt lokal lønnsglidning på 1,5 prosent. 

Brudd i vekterforhandlingene
- Norsk Arbeidsmandsforbund valgte å bryte forhandlingene med NHO Service fordi de ikke vil innfri noe av det som er blitt fremforhandlet i frontfaget, sier forhandlingsleder Erna Hagensen.

NHO Service vil heller ikke innfri noen av kravene til tekstendringer i overenskomsten.

Erna Hagensen sier at hun i forkant hadde gode forhåpninger om å komme til enighet, og er derfor skuffet over at de ikke klarte det.

Dermed går forhandlingene videre til mekling for vekteroverenskomsten. Det vil omfatte rundt 4.300 medlemmer av Norsk Arbeidsmandsforbund.

Noe tidspunkt for mekling er ennå ikke fastsatt. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere