Gå til sidens hovedinnhold

– Ikke tjent med at jeg går av

Siv Jensen vil ikke trekke seg som leder av Fremskrittspartiet, men lar avgjørelsen være opp til partiet.

Flere i partiet skal være uenige i ledelsens håndtering av saken om FrP-topp Trond Birkedal. Det sier Siv Jensen at hun har forståelse for.

- Har gjort det jeg skal
- Men jeg har altså gjort det partiet har ment at jeg skal gjøre. Og da må vi først og fremst se på om vi skal endre regelverket for behandling av slike saker. Men jeg tror ikke partiet er tjent med at jeg går av nå. Etter min oppfatning har jeg gjort det jeg skal. Så får partiet avgjøre om de er enige i det, sier Jensen til NTB lørdag.

Det skriver Dagbladet.

Sent fredag kveld bekreftet Frps kommunikasjonsavdeling at leder Siv Jensen har visst om overgrepsanklagene fra en 15 år gammel gutt siden 2009.

- Hvis det er riktig, og hun ikke har gjort noe mer, er spørsmålet om hun er kapabel til å ha en posisjon som partileder, sa Frp-veteran Per Ove With til VG.

Les mer her: - Siv Jensen bør vurdere å trekke seg

Birkedal er siktet for å ha snikfilmet nakne menn på badet sitt. Han er også siktet for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 16 år.

- Et skikkelig uføre
I kjølvannet av saken har FrP fått kritikk fra flere hold for håndteringen av saken. Andre FrP-ledere har kritisert partiledelsen, og krever nå intern oppvask.

- Dette vil jeg insistere på selv. Jeg vil også, så snart vi har fått ro i saken, ta initiativ til en evaluering av vårt eget regelverk i slike saker. Varsling av foreldre i saker som gjelder mindreårige er helt opplagt noe vi må vurdere, sier Jensen.

Valgforsker Frank Aarebrot sier til Nettavisen at Jensen er «i like dyp skitt» som generalsekretæren i partiet, Geir Mo, som varslet Jensen om overgrepsanklagene i 2009.

- Hun kunne jo ha ofret Mo i starten, men nå er jo hun i like dyp skitt selv. Så å sparke Mo er jo like jevngodt som å sparke seg selv. Så nå har hun kommet i et skikkelig uføre, sier Aarbrot.

Les hele intervjuet her: - Sparker hun Mo, er det som å sparke seg selv

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken