RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke varetekt for ranssiktet mann på Hamar

Sist oppdatert:
Hamar (NTB): Politiet fikk ikke rettens medhold i kravet om varetekt for en mann som er siktet for overfallsran på Hamar. Likevel må han sitte fengslet til anken er behandlet.

To andre menn er også siktet i saken, og de vil bli framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Under fengslingsmøtet i Hedmarken tingrett mandag ba politiadvokat Stine Rigmor Grimstad om varetekt i fire uker, hvorav to med brev- og besøksforbud, skriver Hamar Arbeiderblad.

Politiet fikk ikke medhold i kravet, men retten ga oppsettende virkning, slik at mannen må sitte fengslet til lagmannsretten har behandlet anken fra politiet.

De tre siktede er utenlandske statsborgere med afrikansk bakgrunn, men det er ikke kjent om de er asylsøkere. Alle tre er siktet for å ha overfalt og ranet to kvinner - og forsøkt å rane en tredje - i Hamar natt til lørdag. De ble pågrepet i en leilighet i byen lørdag formiddag.

Ranene i helgen er de siste i en rekke ran i Hamar i løpet av de siste ukene. Politiet forsøker å finne ut om de tre kan knyttes til flere hendelser. Kriminalsjef Rune Otterstad ved Hamar politistasjon sier til NRK at både fremgangsmåte og beskrivelsen av de siktede har likheter med andre uoppklarte saker i Hamar i høst. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere