RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke veldig skremt av Veritas-varsel

Sist oppdatert:
Analytikerne er ikek veldig skremt av det amerikanske seismikkselskapet Veritas DGC resultatvarsel i går kveld, men liker ikke signalet om svakt multiklient-salg
Det amerikanske seismikkselskapet Veritas DGC sendt i går ut et resultatvarsel, hvor det opplyses at det ventes et negativt resultat for selskapet fjerde kvartal, som avsluttes 31. juli. Det var ventet et overskudd på 20 cent pr. aksje. Les mer: Resultatvarsel fra PGS' tidligere fusjonsmakker

Veritas viser i meldingen til forsinkelser i flere prosjekter, samt et salgstap og nedskrivinger som årsaken til svekkelsen, men opplyser samtidig at de fortsatt sliter med svakt salg av multiklient-seismikk. Det er seismikk som samles for egen regning for salg til flere interessenter, et området som både TGS-NOPEC og Petroleum Geo-Services er aktive på, spesielt TGS..

Basert på meldingen og Veritas blant annet landorientert virksomheten, vil ikke ABG Sundal Collier nødvendigvis tolke signalet som et tegn på svekkelse for hele bransjen, og skriver i en oppdatering at det heller ser ut til å være selskapsspesifikt for Veritas.

ABG viser blant annet til resultatet fra Western Geco, og meglerhuset tror ikke at multiklientsalget til TGS og PGS har vært spesielt svakt i andre kvartal.

Gjensidige Nor Equities skriver i en kommentar at melding er dårlig nytt for TGS og PGS, men peker samtidig på tallene fra Westerne Geco som var på linje med andre kvartal i fjor. TGS har tidligere påpekt at andre kvartal i fjor var spesielt godt, og har vært forsiktige med guiding for årets andre kvartal.

Både TGS og PGS falt fra åpning i dag, men PGS har steget utover formiddagen, og er opp 1 prosent, mens TGS er ned 0,6 prosent etter å ha komemt noe opp igjen.

TGS legger frem tall neste torsdag, og PGS kommer 19. august

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere