RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke vent på Xbox 720

Sist oppdatert:
Microsoft anbefaler ingen å holde pusten til neste Xbox er lansert.

Den første Xboxen ble erstattet av Xbox 360 etter bare fire år, men originalens korte levetid representerer ikke en nye lanseringsstrategi fra Microsoft, skal vi tro Microsofts Robbie Bach.

- Det holder ikke å komme med noe som bare er raskere og ser bedre ut. Livssyklusen for denne generasjonen av konsoller, og da snakker jeg om PS3 og Wii også, kommer antakelig til å bli lenger enn tidligere generasjoner, sier Bach til San Jose Mercury News.

Les også: Microsofts «pirat»-tabbe

Lever i ti år

Playstation 2 ble lansert i 2000 og har en forventet levetid på ti år, altså enda et par år til. Selv om Playstation 3 allerede er på markedet, bytter ikke forbrukere ut sin gamle konsoll med en gang.

En faktor som kan forlenge alle konsollene i den nåværende generasjonen er muligheten til å oppgradere programvaren i maskinen via internett.

Nettsamfunnet «Playstation Home» og grensesnittet «New Xbox Experience» samt den ryktede støtten for avspilling av DVD-er på Wii er eksempler på store endringer utvikleren av dagens konsoller kan tilby sine kunder uten at de må kjøpe nye maskinvare.

Finanskrisen spiller inn

Bach mener også at finanskrisen vil bidra til å forlenge levetiden til konsollene, siden folk vegrer seg for å kjøpe dyrere luksusprodukter og er opptatt av å få valuta for pengene. Spillgiganten fokuserer imidlertid på lyset i tunellen.

- Microsoft ønsker samtidig å sikre seg. Når økonomien er på vei opp igjen, så skal vi være en god posisjon, sier Bach.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere