RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ilddåp for Myhre

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): I Petter Myhres første kamp som hovedtrener, besøker Vålerenga Viking i den 18. serierunden. Daniel Fredheim Holm er skadd og ikke aktuell for en kamp mellom to lag som desperat trenger en seier. Les våre pre-match sak her.

Neste kamp: Viking – Vålerenga, Tippeligaens 18.runde
Viking Stadion, søndag 27.august kl. 18.00
Dommere: Roy Helge Olsen, Flekkerøy, Ole Hermann Karlsen (AD), Tverlandet IL og Svein Inge Wiken (AD), Kolstad Fotball

Tabellposisjon:
Viking: 13 (4-5-8)
Vålerenga: 7 (6-4-7)

Siste tre kamper:
Viking: 1-3 (Rosenborg H, cup), 1-3 (Start B), 1-2 (Lillestrøm H)
Vålerenga: 0-3 (Fredrikstad H, cup), 2-1 (Brann H), 2-3 (Rosenborg B)

Form hjemme/borte:
Viking hjemme: 4-1-3, målforskjell 11-10
Vålerenga borte: 2-2-5, målforskjell 13-17

Med Petter Myhre som ny hovedtrener reiser Vålerenga til Stavanger for å møte Viking i neste serierunde. Det skiller kun fem poeng mellom lagene, men Viking ligger på direkte nedrykksplass og Vålerenga innehar foreløpig en syvende plass på tabellen. Ingen av lagene har hatt en sesong som forventet eller ønsket, og er begge har nok et veldig stort ønske om tre poeng.

Viking har alle sine fire seire denne sesongen på hjemmebane, og Vålerenga reist hjem med full pott to ganger på bortebane, av totalt seks seire.

Seier i vår
I vårens seriekamp mellom lagene fikk Vålerenga sin første trepoenger for sesongen, med 1-0 seieren på Ullevaal. Morten Berre scoret Vålerengas mål mot gamleklubben tidlig i første omgang.

Oppgjørene mellom Vålerenga og Viking har i det siste vært tette og jevne, med enten ettmålsseire eller uavgjort som utfall. De to siste oppgjørene i Stavanger har endt med uavgjort, 0-0 i fjor og 1-1 i 2004.

SKADESITUASJONEN:
IKKE KAMPKLAR: Daniel Fredheim Holm

- Daniel pådro seg en lyskestrekk på lørdag, og er ikke klar for Viking-kampen. Vi regner med å ha han klar til hjemmekampen mot Fredrikstad 10.september, sier medisinsk ansvarlig Håkon Schwabe til vif.no.

Karantener:
Viking: Allan Gaarde (5 gule kort) og Rangvald Soma (3 gule kort)
Vålerenga: Kjetil Wæhler og Allan Jepsen (3 gule kort)

KAMPREFERAT SISTE TRE KAMPER:
Rosenborg – Vålerenga 3-2
Vålerenga – Brann 2-1
Vålerenga – Fredrikstad 0-3, cup

SISTE OPPGJØR:Vålerenga – Viking 1-0, 3.mai 2006 på Ullevaal Stadion, 9.277 tilskuere
INNBYRDES OPPGJØR (I Stavanger, alle oppgjør): 18-13-7, målforskjell 62-30
INNBYRDES OPPGJØR (totalt, Vålerenga nevnt først): 18-29-30, målforskjell 88-116
STØRSTE VIKING-SEIER: 5-0, to anledninger, 21.mai 1950 (i Oslo) og 26.juni 1995 (i Stavanger)
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 4-0, 2.mai 1965 (i Oslo)
(Kilde kampstatistikk: nifs.no)

HISTORISK TILBAKEBLIKK
v/Jarle Teigøy

Viking var storfavoritt, men Vålerenga overrasket i 1949
Vårt aller første møte med Viking var en privatkamp i 1924 som vi vant 1-0.

Vår aller første obligatoriske kamp mot Viking ble spilt 15. september 1935. Det var fjerde NM-runde som gikk på Ullevaal stadion hvor det møtte opp 8.000 tilskuere som så Enga tape 0-1. Tippen sto i mål og måtte se et selvmål avgjøre det hele.

Vålerengas første seier i obligatorisk kamp skjedde i hovedserien (toppserien) på stadion Vest i Stavanger 14. august 1949. Viking hadde feid over farlige Ålgård i siste seriekamp selv med fem reserver på banen, og var storfavoritter.

Men VIF overrasket positivt og etter at den første Viking-stormen var ridd av, fikk gutta spillet til å gli. Det var bevegelse og hurtighet over laget og alle var teknisk gode, som det sto i kampreferatet. Forsvaret var potte tett men løperrekken begynte å få problemer utover i 2. omgang.

Banens beste og matchvinner Trygve Arnesen avgjorde det hele like før pause. Han utnyttet smart en misforståelse i Vikingforsvaret og pang i nota. Vålerenga dominerte faktisk kampen så til de grader at ingen hadde sagt noe på om det hadde stått både 3 og 4-0. Bare Vikings landslagskeeper Torgeir Torgersen hindret storseier.

Litt nostalgisk leser vi at journalisten mener at dommeren ikke skulle tillatt spillerne å bruke munn. Spillerne må lære å beherske seg på banen, avslutter han med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere