Gå til sidens hovedinnhold

Ildsjel fikk ungdomspris

Noen mennesker er de første som kommer og de siste som går, slik som Shuayb Yassin Mohammed på Ammerud aktivitetssenter.

AMMERUD: Landsforeningen for fritidsklubber og ungdomshus, Ungdom og Fritid, gir i år ut en pris til en eller flere som har engasjert seg utover det vanlige for fritidsklubber, ungdomshus eller liknende tiltak.

Årets prisvinner har jobbet på Ammerud aktivitetssenter i over 10 år.

– Jeg er stolt over å få prisen, og jeg ser det som en heder til alle oss som jobber her på klubben. Vi er et team som jobber i lag, sier Shuayb Yassin Mohammed.

Det lille ekstra

Juryen mener Shuayb er en verdig vinner. Han viser engasjement langt utover sin stilling. De synes han har «det lille ekstra» som gjør ham til en god kandidat.

Klubbrådet i Bydel Grorud, som sendte nominasjonen, sier han er en viktig person for både barn og ungdom. Han har også god kontakt med foreldrene. Shuayb er kjempeengasjert, har stor kapasitet og godt hjerte for andre som trenger hjelp.

Viktig rolle

Alle som kommer til Ammerudklubben kjenner prisvinneren, og etter en rask rundspørring i køen utenfor på en lørdagskveld kommer klart svar unisont:

– Han er rettferdig og snill.

Og for å barske seg litt, ler de og legger til:

– Men ikke sååå snill.

Les reportasje fra Ammerudklubben påskeaften her!

Må bli sett og hørt

Shuayb Yassin Mohammed er opptatt av sin rolle som voksenkontakt:

– Ungdom trenger drahjelp fra oss voksne. De trenger å bli sett og hørt. Vårt viktigste bidrag er å være gode veiledere og meglere.

Om sitt eget engasjement sier han:

– Jeg har jobbet her lenge, lært en masse, trives og kan bare ikke slutte. Viktigheten av å gi et skikkelig tilbud til ungdom på fritida er det ikke alle som forstår. Jeg har et håp om at tilbud til ungdommen blir lovpålagt, sier Shuayb Yassin Mohammed til slutt.Jeg har et håp om at tilbud til ungdommen blir lovpålagt.