*Nettavisen* Nyheter.

Ildspåsettelse på asylmottak

Foto: (Glomdalen)

En beboer på asylmottaket på Haslemoen i Våler ble torsdag kveld pågrepet, mistenkt for å ha prøvd å tenne på et rom på mottaket.

06.08.10 10:42

- Mannen skal ha satt fyr på noe papir inne på et rom. Dette ble oppdaget og slukket av de ansatte. Ingen ble skadet i episoden. Den mistenkte er pågrepet og satt i sentralarresten, forteller operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 21.30.

Den siste tiden har det vært mye bråk og uro Haslemoen i Våler kommune i Solør.

Etter brannene og urolighetene ved de to ventemottakene Lier og Fagerli tidligere i juli, ble beboerne midlertidig flyttet til ulike transittmottak i østlandsområdet, blant annet til Haslemoen. Beboerne som kom fra ventemottakene, har endelig avslag på sine asylsøknader.

De tre overnattingsbrakkene som huset avviste asylsøkere på det statlige ventemottaket i Lier utenfor Drammen, ble totalskadd i en påsatt brann. To av brakkene brant ned til grunnen, mens skallet fortsatt står på den tredje brakka.

Dermed hadde ikke Norge lenger noen fungerende ventemottak etter at det andre mottaket på Nannestad ble ødelagt av beboerne dager før.

Mange av dem som bodde på mottaket, visste om brannen på forhånd, og et flertall hadde pakket bager og vesker på forhånd for å sikre eiendelene sine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.