RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illsint Le Pen skapte fullt kaos etter Utøya-utspill

Sist oppdatert:
Jean-Marie Le Pen måtte tvinges til stillhet ved at mikrofonlyden hans ble skudd av.

Gruppelederne i EU-parlamentet i Brussel talte i dag om massakren på Utøya, og holdt ett minutts stillhet for ofrene, skriver den franske avisen Le figaro.

Etter minnemarkeringen raknet for Front Nationals Jean-Marie Le Pen.

SE VIDEO AV UTBRUDDET NEDERST I SAKEN:

Måtte kutte lyden
Den 83 år gamle grunnleggeren av Front National er kjent for sin sterke innvandringsmotstand, noe han under presidentvalget i Frankrike i 2002 vant mange stemmer på.

Raseriutbruddet kom etter at De Grønnes gruppeleder Daniel Cohn-Bendit holdt en tale hvor han påsto at Le Pen ikke tok fullstendig avstand fra attentat i Norge 22. juli.

- Jeg har blitt angrepet av en kollega i forbindelse med en uttalelse om den norske regjeringens naivitet etter terrorangrepet, roper Le Pen, mens han blir forsøkt avbrutt av ordstyreren i parlamentet. Episoden ender med at ordstyrer Jerzy Buzek skrudde av lyden på 83-åringens mikrofon.

- Det er som om bolsjevikene er her inne! ropte Le Pen, ifølge den franske avisen.

Kritiserte den norske regjeringen
Le Pen fortsatte å kritisere den norske regjeringen for å ikke ha iverksatt gode nok sikkerhetstiltak etter terrorangrepene. Han viste spesielt til at det tok halvannen time før politiet ankom Utøya.

I sin høylytte ytring kalte han Daniel Cohn-Bendit pedofil, samtidig som han påberopte seg retten til å snakke på møtet, noe som ble kontant avvist av ordstyrer.

- Det er min rett til å gi kommentar til en handling av en regjering som er en del av Europa. Dette parlamentet er styrt av bolsjeviker, tordnet Le Pen.

- Jeg har rett til å forsvare meg når min ære blir angrepet, roper han videre når han blir forsøkt avbrutt igjen.

Støttet av datter

Le Pens datter Marine, som leder partiet Front National, var også var i salen. Hun fortalte at hun oppfordret sin far til å gå til angrep på De Grønne.

EUs innenrikskommissær, Cecilia Malmström, trakk fram at angrepet på nytt setter søkelys på høyreekstremismen.

– Dette er noe vi alle må kjempe imot, sa hun og la til at alle var imponert over hvordan den norske regjeringen og det norske folk har håndtert massakren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere