RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illsint nabo skjøt og drepte familiehunden Balder

Foto: Lone Toft, (TV2.dk)
Sist oppdatert:
Mente den ti år gamle labradoren forstyrret idyllen på eiendommen hans.

Småbarnsforeldrene Lone Toft og Bjarne Juul Hansen fra Holbæk i Danmark opplevde denne uken alle hundeeieres store mareritt.

Familiens trofaste familiemedlem gjennom ti år ble skutt og drept av en nabo, som i lengre tid hadde irritert seg over at hunden stakk av.

Har du opplevd lignende historier eller har tips? Kontakt Nettavisens journalist:Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Nabo: - Jeg har skutt hunden deres
Ifølge dagbladet Nordvestnyt ga nabo og jeger Johnny Pedersen følgende beskjed til familien etter dyret var felt: «Jeg har skutt hunden deres og den ligger nede». Etterpå kjørte han til politiet og informerte om at han hadde skutt og drept nabohunden.

De fatale skuddene har ført til stort debatt i Danmark. Årsaken er at Pedersen ikke kan straffes for hundedrapet. Han hadde nemlig informert familien skriftlig om at han kom til å skyte hunden, dersom den beveget seg inn på eiendommen hans. Ifølge en dansk lov fra 1872 er det nemlig tillatt å skyte en hund som løper inn på annens mann eiendom, hvis eieren er advart først.

- Det har holdt på i fire-fem år, og jeg har hatt besøk av hunden over 20 ganger. Hver gang jeg har levert den tilbake til familien har jeg kun fått en dårlig unnskyldning. Jeg har i tillegg avlevert hunden tre ganger hos politiet i Holbæk, men det har ikke fått familien til å holde den innendørs, sier Johnny Pedersen til tv2.dk.

Hunden beskrives som vennlig og med godt gemytt, en beskrivelse Pedersen ikke er uenig i. Han mener likevel at hunden Balder ødela for viltet på eiendommen hans.

- Nyfødte dyr blir ofte forlatt i skogen i noen timer av gangen. Hvis det kommer en hund, så har de ikke annet forsvar enn å ligge musestille. De risikerer å dø av skrekk, sier Pedersen til samme kanal.

Hundeeier: - Vurderer å flytte
Ifølge hundeeier Bjarne Juul Hansen hadde familien mottatt et varsel fra naboen i forkant.

- Det stemmer at vi mottok en skriftlig advarsel, noe som førte til at et gjerde og en port ble satt opp på eiendommen. På grunn av en menneskelig feil klarte Balder å stikke av. Det er vi svært lei oss for, og jeg bebreider meg selv for at det skjedde, sier Bjarne Juul Hansen til TV 2 News

Den tidligere hundeeieren syns likevel naboen gikk for langt da han skjøt og drepte Balder.

- Jeg er enig at hunden ikke skal løpe fritt rundt i nabolaget. Likevel er det drastisk å skyte Balder. Han var en fredelig hund, noe alle i nabolaget visste, sier han.

Den danske familien vurderer nå å flytte. De orker ikke å bo ved siden av naboen som skjøt og drepte deres firbente familiemedlem.

- Vi er glade for å bo her, men føler avmektighet. Det er ikke behagelig å bo ved siden av en person som kan finne på noe slikt. Hvis han kan gjennomføre en slik sadistisk handling mot en uskyldige hund, som både kjente og hadde tillit til ham, er det vanskelig å vite hva som foregår inni hodet hans. Hva skjer når mine to barn sykler forbi neste gang, sier Lone Toft til TV 2 Nyhederne.

Dyrevernalliansen: - Avskyelig handling
Live Kleveland som er juridisk rådgiver for Dyrevernalliansen i Norge oppfatter handlingen som avskyelig.

- I Norge ville det være ulovlig å drepe hunden. Hunder kan bare lovlig drepes under aktivt angrep av vilt eller husdyr. Det ville bli helt lovløse tilstander om denne type handlinger skulle være aksepterte. I Norge er det uansett forbudt å skyte i tettbygde strøk, og selvsagt står ikke hundedrapet i forhold til irritasjonen over at hunden beveget seg over på feil eiendom.

I Norge ville jegeren blitt straffet med bot eller fengsel. Vi oppfatter handlingen som avskyelig, sier hun Nettavisen.

Hva mener du? Burde det være lov å skyte hunder dersom de beveger seg inn på annen manns eiendom? Si din mening under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere