*Nettavisen* Nyheter.

Imam siktet for vold mot barn

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Barna skal ha blitt slått med stokker eller kjepper.

09.06.09 08:48

En imam ble torsdag pågrepet og siktet for vold mot barn på en koranskole i drammensdistriktet.

- Barna skal ha blitt slått over fingrene eller ryggen, forteller politioverbetjent Nina Bjørlo i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Ifølge politiet skal avstraffingen skje om barna kommer for sent, om de leser koranteksten feil eller om de er urolige. Voldsovergrepene mot koranskolebarna, som er mellom seks og tolv år gamle, skal ha pågått i mange år.

Helt tilbake til 2002 har politiet fått opplysninger om at barn skal ha blitt utsatt for vold, forklarer lederen for etterforskningen av saken. Opplysningene har kommet inn til politiet som anonyme tips og som bekymringsmeldinger fra skoler.

I frykt for at familier eller barn skal bli utstøtt fra sine miljøer, har politiet valgt å ikke avhøre verken barn eller foreldre. Men Bjørlo oppfordrer likevel foreldre til å melde fra om de oppdager at vold benyttes mot deres barn.

Volden skal ha skjedd ved flere moskeer i drammensdistriktet, og politiet mistenker at ledere ved flere koranskoler benytter de samme avstraffingsmetodene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag