RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iman ringes ned etter leieannonsen

FULL POTT: Iman Adam har fått mange hyggelige henvendelser etter at hun søkte etter en leieboer hun kunne praktisere norsk med.
FULL POTT: Iman Adam har fått mange hyggelige henvendelser etter at hun søkte etter en leieboer hun kunne praktisere norsk med. Foto: Emil Weatherhead Breistein, BA
Sist oppdatert:
- Det føles som om hele Norge er min familie

Iman Adam (26) har lagt ut annonse på Finn.no der hun søker etter en norsk kvinne som vil bo med henne i sommer. Hun frister med tusen kroner i husleie og sudansk mat i helgene.

Hun bor i første etasje i en blokkleilighet på Ulset i Bergen. Her bor hun sammen med datteren Rital (2). Til vanlig går Iman på norsk-kurs på Nygård skole. Rital går i barnehage.

LES OGSÅ: Iman søker norsk kvinne

Mat i helgene
Nå er det sommerferie, og de har ingen planer.

- Jeg kunne godt tenkt meg noen å være sammen med - som kan lære meg enda bedre norsk, sa Iman til BA søndag.

- Hvis noen har lyst til å bo her, skal de mer enn gjerne få soverommet mitt. Jeg kan sove inne hos Rital, eller på sofaen, sier 26-åringen.

Hun har satt husleien for hele juli til tusen kroner.

- Jeg lover å lage sudansk mat i i helgene, sier hun, og ramser og en rekke retter som er fylt med aubergin, paprika og squash.

Ringt i hele dag
BA omtalte først saken i søndag kveld. Etterpå fulgte både BT, NRK og TV2 etter.

- Telefonen har ringt i hele dag. Jeg har fått masse henvendelser på tekstmeldinger og på epost. Alle sier de har lyst til å bli kjent med meg, og lære meg norsk, forteller Iman.

Hun bobler over av lykke, og kan nesten ikke forstå det som skjer.

- Det føles som om hele Norge vil bli min familie. Det er fantastisk, sier hun.

Hun får besøk av en alenemor fra Oslo til helgen, og 15. juli skal en lege som skal jobbe på Haukeland flytte inn. I tillegg har en dame med sertifikat og bil sagt seg villig til å ta med Iman og Rital på tur.

- Jeg kan nesten ikke tro det. Jeg er så glad. Nå gleder jeg meg til resten av sommeren, sier 26-åringen.

Iman er politisk flyktning fra Sudan, og kom til Norge da hun var høygravid med datteren Rital for snart to og et halvt år siden. Hun bodde lenge på asylmottak i Moss, før hun fikk oppholdstillatelse og flyttet til Bergen.

De to flyttet inn i blokkleiligheten på Ulset i september i fjor. De har ingen annen familie i Norge.

- Jeg ville til Bergen og fortsette å studere. Jeg var nesten ferdig med tannlege-studiet da jeg dro fra Sudan. Hvis jeg blir flink nok i norsk, vil jeg fortsette studiene, sier Iman.

Ensom
Hun legger ikke skjul på at hun ofte er ensom.

- Spesielt om kveldene når Rital har lagt seg. Og i helgene. Da hadde det vært fint å ha noen å gå på Fløyen, eller på restaurant med, sier hun.

Hun sier hun kjenner flere i det sudanske miljøet i Bergen, men at mange er storfamilier med mor, far og mange barn.

- Alle er så travelt opptatt med sitt her. Jeg snakket med folk på bussen, men etterpå skal alle hjem til sitt, sier Rital.

Bortsett fra nabokvinnen, kjenner hun få nordmenn.

- Hun som bor over meg her i blokken er veldig koselig. Henne kan jeg spørre om alt mulig, og hun hjelper meg med å passe Rital hvis jeg er syk, og låner meg ting jeg har glemt å kjøpe på butikken, forteller hun.

Les flere saker fra Bergensavisen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere