RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imarex fusjonerer

Sist oppdatert:
Shippingbørsen Imarex slår seg sammen med NOS og etablerer en stor enhet innenfor varederivat-handel. Samtidig snapper VPS opp en del av selskapet. Les mer her:
Imarex, som står bak derivathandel i shippingkontrakter, har slått seg sammen med NOS, Norsk Oppgjørssentral, og danner et nytt selskap. Samtidig selger NOS ut sin clearingvirksomhet innenfor aksjederivater til Verdipapirsentralen (VPS) for 175 millioner kroner.

Eierne i Imarex og NOS vil få 50 prosent hver i det nye selskapet, som vil beholde Imarex-børsnoteringen. Det fremgår av en børsmelding Imarex har sendt Oslo Børs mandag morgen.

Aksjonærene i NOS vil få 80 prosent av oppgjøret for selskapet i form av aksjer i det nye selskapet, mens de vil få de gjenværende 20 prosentene i form av en kontantutbetaling på 82 millioner kroner.

Selger aksje-clearing
NOS hadde i 2005 en omsetning på 103 millioner kroner, og et resultat etter skatt på 57 millioner kroner. Clearing-virksomheten, som blir solgt til VPS, omsatte for 36 millioner kroner i 2005 og vil bli solgt uten kontanter eller gjeld. Deler av oppgjøret blir gjort i Imarex-aksjer som VPS i dag eier, mens resten skal gjøres opp i kontanter ved at VPS betaler ut 92 millioner kroner.

Antall aksjer i Imarex vil stige med 47 prosent fra 7 millioner til 10 millioner.

Fokus på varederivater

Etter å ha solgt ut virksomheten innenfor aksjederivat clearingen vil NOS være fult fokusert på clearing av frakt- og varederivater.

- Sammen er vi sterkere. Slått sammen vil vi tilby den beste integrerte handels- og clearingsplattformen for maritime derivater i verden. Clearing kapitalen vil bli økt og vi vil øke farten på nye løsninger for clearing av OTC-kontrakter. Dette vil øke likviditeten og øke gjennomsiktigheten for våre kunder, skriver Imarex i børsmeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere