RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imarex hardt rammet av ratefallene

Sist oppdatert:
Andre kvartal ble en skikkelig nedtur for shippingbørsen Imarex, som måtte se et kraftig fall i inntektene og et negativt driftsresultat
Imarex eksponering mot bulk- og tankmarkedene viser seg i full blomst i shippingbørsen andre kvartalstall. Ratene i begge de to markedene har rast gjennom kvartalet, og det samme har handelen med derivater gjort på Imarex.

Det har ført til at driftsinntektene falt fra 26,5 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 19,7 millioner i årets periode. I forhold til første kvartal er fallet på 10 millioner kroner.

Dette har slått direkte ut på driftsresultatet som endte på minus 0,4 millioner kroner, ned fra pluss 11,2 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte på pluss 0,2 millioner kroner, mot pluss 11,1 millioner i samme periode i fjor.

Fallende volumer og rater

Det meste av forklaringen ligger i handelsvolumene over shipping børsen. Mens det i andre kvartal i fjor ble omsatt futureskontrakter med en nominell verdi på 860 millioner dollar, så falt dette til 668 millioner i årets andre kvartal. I første kvartal var den underliggende verdien på 936 millioner dollar.

Toppen for Imarex var da både tank og bulkmarkedet var på full fart opp i fjor med en underliggende verdi på kontrakten på tilsammen 1.318 millioner dollar.

Ifølge Imarex ble bunnen i antall handler på månedsbasis nådd i april med 11.395 enheter omsatt, en enhet tilsvarer rate for 1000/tonn fraktet en dag. I juli var antallet omsatt børsenheter igjen over 17.000.

Ser bedring

Imarex forventer en bedring i andre halvår og forventer at den stigende trenden i aktiviteten i derivatmarkedet registrert de siste par månedene vil fortsette utover høsten. De viser til positive handelsfaktorer og underliggende vekst.

Børsen varsler også fortsatt investeringer i tiltak for å stoppe ny konkurranse og øke satsning på nye markeder med handel gjennom meglere i USA, Storbritannia og Asia.

Det varsles også lansering av handel med bulkderivater i andre halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere