RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imation langt under konsensus

Sist oppdatert:
Tandberg Data-konkurrentn Imation la frem tall for tredje kvartal som var langt udner konsensus, og selskapet varsler nå kutt av 250 ansatte
Imation som det siste året har vist til en kraftig vekst i omsetning og resultater rammes nå av avtagende investeringer på teknologi i Europa og Amerika.

Dette utløser at selskapet nå vil ta restruktureringskostnader i forbindelse med at 250 ansatte vil bli slanket bort. Selskapet fikk et resultatet inkludert engangsposter på 9,6 millioner dollar, eller27 cent. Det er en kraftig nedgang i forhold til jubelen i tredje kvartal i fjor da Imation hadde et overskudd på 46 cent pr. aksje. Engangspostene utgjorde kun 1 cent i hvert av kvartalene.

Justert for dette fikk selskapet et overskudd på 28 cent pr. aksje, som likevel er langt under konsensus som ifølge Reuters Research lå på 41 cent.

De planlagte kuttene er ventet å belaste selskapets fjerde kvartal med mellom 15 og 20 millioner dollar.

Omsetningen falt fra 287,8 millioner dollar i tredje kvartal i fjor til 269,7 millioner i årets kvartal. Det var ventet at omsetningen skulle havne op 292,6 millioner.

Konsernsjef Bruce Henderson påpeker i rapporten at kvartalet ble svakt, og septembermåned som vanligvis er en god måned, ble rammet at mange nøkkelkunder utsatte investeringer på grunn av den økonomiske usikkerheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere