RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IMDi: Flyktninger godt integrert i småkommuner

Oslo (NTB): Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) mener at landets småkommuner i distriktene er flinke til å integrere flyktninger.

Til sammen 732 personer, deriblant 56 enslige mindreårige, fikk nye hjem fordelt på 76 av de minst sentrale kommunene her i landet i fjor.

- Kommunene gjorde en fantastisk jobb i 2009. I fjor sa 70 nye kommuner ja til å ta imot flyktninger. De fleste av disse er mindre kommuner, sier IMDi-direktør Osmund Kaldheim til Nationen.

Rekordmange flyktninger ble bosatt i landets kommuner i fjor. I år er behovet enda større.

- Vi anslår at cirka 10.000 personer vil trenge å bli bosatt i år. Derfor har vi bedt om at ytterligere 50 kommuner deltar. De fleste av disse er småkommuner, sier Kaldheim.

I fjor sa 17 kommuner nei til å ta imot flyktninger. Årsaker de oppgir er boligmangel, omorganisering i tjenestetilbudet og behov for å løse integreringsproblemer med tidligere bosatte flyktninger.

- Den siste årsaken er ikke utbredt. Vår erfaring er at de små kommunene jevnt over gjør en god jobb med å integrere flyktningene de tar imot, sier Kaldheim.

Det er imidlertid en trend at mange flyktninger bosatt i små kommuner etter hvert flytter til de store byene. Småkommunene må derfor jobbe mer med å beholde flyktningene på samme måte som med andre innbyggere, mener Kaldheim.

- Hvis de vil holde folketallet oppe, må de holde på flyktningene. Hvis de vil ha vekst, må de få flere innvandrere, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere