RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IMF bekymret over EUs håndtering av finanskrisen

Washington (NTB-AFP): Lederen for Det internasjonale pengefondet, Dominique Strauss-Kahn, er bekymret over EUs manglende evne til å koordinere tiltak for å møte finanskrisen.

? Europeerne var helt åpenbart ikke på høyden denne helgen. De var nesten ikke i stand til å enes om noen felles løsninger, sier Strauss-Kahn, med henvisning til EUs ekstraordinære toppmøte i Brussel.

? Det er årsaken til at jeg er litt bekymret for om de vil treffe riktige politiske tiltak, særlig når det kommer til restrukturering av banksektoren, sier IMF-lederen.

EUs ledere sa søndag nei til en egen kriseplan for landene i Øst-Europa, slik Ungarns statsminister Ferenc Gyurcsány hadde foreslått.

Gyurcsány advarte før møtet mot en dyp splittelse mellom gamle og nye medlemsland på grunn av finanskrisen, og mente at EU burde opprette et eget krisefond for Øst-Europa og lempe på kravene for å slippe nye medlemsland inn i eurosamarbeidet.

EU-lederne lovet i sin slutterklæring å komme alle de 27 medlemslande til unnsetning, men ville ikke ha regionale særtiltak for Øst-Europa.

Dominique Strauss-Kahn, som tidligere var finansminister i Frankrike, mener at de ulike stimuleringstiltakene som hittil er vedtatt i EU, i det store og hele har vært riktige.

? Men andre del av planen må være å rydde opp i banksektoren, og det går ikke raskt, sier IMF-sjefen.

Strauss-Kahn mener mangelen på en felles økonomisk politikk blant de 16 landene som inngår i eurosamarbeidet, gjør det vanskelig å treffe riktige tiltak.

? Det fins ingen innebygd mekanisme i eurosonen som kan håndtere slike spørsmål, sier Strauss-Kahn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere