RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IMF ber USA heve gjeldstaket

Washington (NTB-Reuters-AFP): Det internasjonale pengefondet ber USA straks heve gjeldstaket for å styrke tilliten til den amerikanske økonomien. En foreløpig utvidelse av taket går ut fredag.

- Det siste den amerikanske økonomien nå trenger er et nytt tillitssjokk og en ny debatt om USA vil være i stand til å oppfylle sine gjeldsforpliktelser, sier talsmann for IMF, Gerry Rice.

Obama-administrasjonen har bedt om at gjeldstaket må fjernes eller økes. Hvis ikke vil den innen utgangen av februar kunne få problemer med å oppfylle betalings- og gjeldsforpliktelsene.

Men striden i Kongressen om gjeldstaket ser ut til å bli lettere å løse denne gangen enn ved forrige korsvei i høst. Mange av republikanerne som i oktober stemte imot avtalen om utvidelse av gjeldstaket, har nå en mer pragmatisk tilnærming, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Som følge av det er det ingen panikk i finansmarkedene nå.

Republikanerne bestemte seg torsdag for ikke å sette forandringer i helsereformen og godkjenning av en oljerørledning fra Texas til Canada som betingelser for å støtte et høyere gjeldstak. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere