*Nettavisen* Nyheter.

IMF ber USA heve gjeldstaket

Washington (NTB-Reuters-AFP): Det internasjonale pengefondet ber USA straks heve gjeldstaket for å styrke tilliten til den amerikanske økonomien. En foreløpig utvidelse av taket går ut fredag.

- Det siste den amerikanske økonomien nå trenger er et nytt tillitssjokk og en ny debatt om USA vil være i stand til å oppfylle sine gjeldsforpliktelser, sier talsmann for IMF, Gerry Rice.

Obama-administrasjonen har bedt om at gjeldstaket må fjernes eller økes. Hvis ikke vil den innen utgangen av februar kunne få problemer med å oppfylle betalings- og gjeldsforpliktelsene.

Men striden i Kongressen om gjeldstaket ser ut til å bli lettere å løse denne gangen enn ved forrige korsvei i høst. Mange av republikanerne som i oktober stemte imot avtalen om utvidelse av gjeldstaket, har nå en mer pragmatisk tilnærming, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Som følge av det er det ingen panikk i finansmarkedene nå.

Republikanerne bestemte seg torsdag for ikke å sette forandringer i helsereformen og godkjenning av en oljerørledning fra Texas til Canada som betingelser for å støtte et høyere gjeldstak. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag