*Nettavisen* Nyheter.

IMF reduserer vekstanslag for Tyskland

Frankfurt (NTB-DPA-AFP): Det internasjonale pengefondet IMF reduserer sitt anslag av den økonomiske veksten i Tyskland i år til 0,3 prosent. Men fondet håper den tyske økonomien vil skyte ny fart i andre halvår av 2013.

Det forholdsvis svake tallet for året som helhet skyldes ikke først og fremst indre tyske forhold, men problemene i eurosonen som helhet. De andre eurolandenes økonomiske vanskeligheter rammet tysk eksport hardt, framholdt IMF mandag.

- De grunnleggende innenlandske forutsetningene er gode, derfor venter vi et oppsving i den økonomiske virksomheten i Tyskland i andre halvår av 2013. Men en mer robust oppgang holdes tilbake av fortsatt svake investeringer i næringslivet, het det videre.

IMF er tilfreds med veksten i det innenlandske forbruket i Tyskland, og med økonomiske reformer som har bidratt til lavere arbeidsledighet i landet. Investeringene har imidlertid gått ned siden slutten av 2011, noe som bekymrer pengefondets økonomer.

De er heller ikke skråsikre på at veksten vil ta seg opp mot slutten av året. Dette avhenger av om usikkerheten om utviklingen i eurosonen som helhet blir avløst av sikre tegn til økonomisk bedring i de 17 eurolandene, framholder økonomene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag