*Nettavisen* Nyheter.

IMF-sjefen får kritikk for Hellas-uttalelser

Paris (NTB-AFP): IMF-sjef Christine Lagardes uttalelser om at grekerne ikke betaler skatt, faller ikke i god jord i Hellas. Også Frankrike kaller kommentarene «overforenklede og stereotype».

I et intervju med den britiske avisen The Guardian fredag sa sjefen for det internasjonale pengefondet at Hellas ikke bør forvente å få noe sympati, og at tiden er kommet for landet til å betale det de skylder. Lagarde sa at hun har mer sympati med barn som ikke får fullverdig skolegang i Afrika sør for Sahara enn grekere som sliter økonomisk i Hellas, og at grekerne kan hjelpe seg selv ved å betale skatt.

Lørdag modererte Lagarde seg noe, da hun sendte ut en melding på sin egen Facebook-side hvor hun uttrykte sympati for Hellas.

Det greske venstreradikale partiet Syriza er ikke fornøyd med uttalelsene.

- Det siste vi ser her i Hellas er hennes sympati. Greske arbeidere betaler skatten sin, som er utålelig, sier Syrizas leder Alexis Tsipras i en uttalelse.

Syriza har truet med å bryte vilkårene i den internasjonale krisepakken. Partiet kjemper om å vinne makten i Hellas i nyvalget 17. juni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.