RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IMF-sjefen ser økonomiske stormskyer over Venezuela

Washington (NTB-AFP): Det internasjonale pengefondets leder Christine Lagarde sier at den økonomiske situasjonen i Venezuela virker spent og at landet trolig står foran vanskelige avgjørelser i den nærmeste framtid.

- Økonomien i landet går ikke bra for øyeblikket og vi ser at de bruker store deler av reservene sine, sa Christine Lagarde, sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) til CNN søndag

Veksten i Venezuelas svært oljeavhengige økonomi har falt kraftig i år, noe som har tvunget myndigheten til å ty til landets utenlandske valutareserver for å støtte de offentlige finansene.

IMF-sjefen erkjenner imidlertid at de mangler presise data på situasjonen i Venezuela, siden myndighetene de siste ti årene har nektet å bidra til IMFs årlige økonomiske evalueringer for medlemslandene.

Tidligere president Hugo Chávez, som døde av kreft i vår, anklaget flere ganger IMF for å være et redskap for USAs imperialisme og truet med å melde seg ut av organisasjonen.

Venezuela har enorme oljeressurser, men inflasjonen er oppe i 33 prosent og statlig planlegging av økonomien har ikke kunnet hindre at det er akutt mangel på mange produkter, blant annet dagligvarer som mat og dopapir. For å bøte på dopapirmangelen nasjonaliserte landet nylig en toalettpapirfabrikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere