RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IMF spår svakere nedgang i Europa

Brussel (NTB-AFP): Den økonomiske tilbakegangen i eurosonen vil i år bli mindre enn tidligere anslått, ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF).

I sin ferske rapport spår IMF en økonomisk nedgang på 0,3 prosent i inneværende år. Det er 0,2 prosent mindre enn institusjonen anslo for tre måneder siden.

IMFs prognoser innebærer samtidig en vekst på 0,9 prosent i 2013, opp 0,1 prosent fra tidligere anslag. Det tilsvarer en samlet vekst på 1,2 prosentpoeng neste år.

Resesjonen i år ventes å være overfladisk og kortvarig, og hvis prognosene slår inn, vil veksten starte i andre halvdel av 2012. Nøkkelen til vekst ligger først og fremst i billig finansiering for låntakere i Den europeiske sentralbanken, ifølge rapporten.

IMF snur samtidig i sine prognoser for Spania, og sier nedgangen i landets økonomi vil stoppe opp neste år. Tysklands økonomi ventes i år å vokse med 0,6 prosent mens den franske økonomien vil vokse med 0,5 prosent dersom IMF får rett.

Utsiktene for Italia er fortsatt dårlige, men IMF har nedjustert fallet i økonomien fra 2,2 prosent til 1,9 prosent i inneværende år. Hellas' økonomi ventes å krympe 4,7 prosent, mens Portugal anslås å få en nedgang på 1,8 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere