RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IMF-toppsjef tatt for sexovergrep

Foto: KIM JAE-HWAN (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dominique Strauss-Kahn var kandidat i det franske presidentvalget.

En av toppsjefene i det internasjonale valutafondet, Dominique Strauss-Kahn, (IMF) ble lørdag tatt av sivilkledt politi på Kennedy-flyplassen i New York like flyet han satt på skulle ta av. Han blir anklaget for å ha forgrepet seg på en stuepike på hotellet Midtown på Manhattan, skriver New York Times.

- Flyet var kun 10 minutter unna avgang, sier John Kelly, en talsmann for tollmyndighetene i New York til New York Times.

Politiet i New York tok hånd om Strauss-Kahn og politiets talsmann sa lørdag kveld at han ble arrestert for seksuelt overgrep, forsøk på voldtekt og frihetsberøvelse.

Kom naken ut av dusjen
Midt på dagen lørdag skal den 32 år gamle stupiken ha gått inn på Strauss-Kahn sitt rom. Hun skal ha trodd at rommet ikke var opptatt av gjester. Han skal ha kommet naken ut av dusjen og forsøkt å forgripe seg på henne. Han skal ha låst døren inn til rommet.

Kvinnen skal ha klart å komme seg løs, men Kahn skal ha tatt henne igjen og dratt henne inn på badet hvor enda et overgrep skal ha funnet sted.

Til slutt klarte kvinnen å komme seg løs og varslet kollegaer ved hotellet. De skal ha ringt alarmtelefonen.

Presidentkandidat
Rommet til Kahn bar preg av at det ble forlatt raskt og politiet fant Kahns mobiltelefon på rommet.

Strauss-Kahn var en av toppkandidatene for det franske sosialistpartiet i presidentvalget i landet.

Han vil ifølge hans advokat ikke erkjenne straffskyld i saken.

Jobben han har gjort de siste tre årene for det internasjonale valutafondet blir av mange sett på som god siden han har ledet fondet gjennom en verdensomspennende økonomisk krise.

Han har også hatt jobben som Frankrikes finansminister fra 1997 til 1999.

Kahn var også i 2008 innblandet i en sexskandale da han skal ha innledet en affære til en IMF-ansatt. Han unnskyldte seg da ovenfor sine ansatte, banken og hans egen kone og banken valgte å holde han inne i varmen.

Nettavisen kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere