*Nettavisen* Nyheter.

IMF venter raskere økonomisk vekst

Washington (NTB-Reuters): For første gang på nesten to år har Det internasjonale pengefondet (IMF) justert opp sine forventninger til vekst i verdensøkonomien. Samtidig advarer fondet mot lav inflasjon.

I en oppdatert utgave av rapporten «World Economic Outlook» skriver fondet tirsdag at det tror verdensøkonomien vil vokse med 3,7 prosent i år. Det er 0,1 prosentpoeng høyere enn prognosen som ble lagt fram i oktober i fjor. Til neste år ventes veksten å bli 3,9 prosent.

Det er forventningene til de utviklede økonomiene som er oppjustert. I utviklingslandene ventes det at svekket etterspørsel innenlands må regnes mot den økte eksporten til rike land.

- Veksten vil i større grad dreie fra fremvoksende markeder til avanserte økonomier i 2014-15, sier sjeføkonom Olivier Blanchard i en uttalelse.

Såkalt deflasjon, altså fallende prisnivå, trekkes fram som en risikofaktor som kan spore av den forsiktige økonomiske oppvåkningen. IMF påpeker at flere rike land vokser mindre enn de har kapasitet til. Fallende priser over tid kan svekke etterspørselen og bidra til tregere økonomisk vekst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.