*Nettavisen* Nyheter.

Imponert over helikopterran

Foto: (Scanpix/Montasje)

NOKAS-dømte Havnå påpeker at penger er tungt.

26.09.09 13:43

Det har vært spekulert i om helikopterranerne i Sverige kan ha fått med seg så mye som én milliard. Dette tviler NOKAS-dømte Erling Havnå på.

Les også: - Kan ha vært én milliard i depotet

- Hvis vi tar utgangspunktet i 500-sedler så veier 100 millioner kroner 200 kilo. Og når du skal opp og ned stiger og inn i et lite helikopter, så blir det begrenset hvor mange millioner du får med deg, sier Havnå til NRK.

Mye planlegging
Han påpeker at det ligger svært mye forarbeid bak en slik operasjon.

- Det er ikke lett og en slik utførelse krever et veldig stort forarbeid. De fleste lar seg nok imponere av dette, mener han.

Han mener at den eneste måten å toppe dette på er å gjøre det på Donald-måten der en tar med seg hele bygget, og han mener at det spenningen som kan være motivasjonen bak et slikt ran, ikke nødvendigvis pengene.

Kan ha benyttet båt
Expressen skriver lørdag at helikopterranerene kan ha benyttet seg av båt for å komme unna ransstedet.

- Jeg hørte et stort brak, og så hørte jeg en båt som kjørte avgårde, sier en beboer i området der helikopteret landet.

Tror det er kjent liga som står bak
Ifølge Expressen blir nå den jugoslaviske ligaen Pink Panther, som er oppkalt etter mestertyven i Rosa Panter-filmene, kartlagt av politiet.

Ligaen er etterlyst internasjonalt av Interpol og har gjennomført en rekke spektakulære ran over hele verden, deriblant i Dubai, Tokyo og Monaco.

Ifølge Interpol består ligaen av ekssoldater fra tidligere Jugoslavia.

- De har et stempel på å være spektakulære. Men jeg tror ikke de gjør denne type ran. De er vel mer kjent for juvelran. Men dette blir jo bare spekulasjoner, sier TV2s krimekspert Johnny Brenna til Nettavisen.

Les også: - «Pink Panther» kobles til helikopterranet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.