In Aménas-anlegget trolig i full drift i løpet av året

Alger/Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Anlegget ved In Aménas i Algerie vil trolig være ved full drift i løpet av året eller på nyåret. Det er likevel fortsatt usikkert når Statoil-ansatte kan være på plass igjen ved anlegget.

Det er for tiden delvis drift ved anlegget In Aménas, som ble utsatt for et terrorangrep i januar i år der minst 38 ansatte, hvorav fem nordmenn, ble drept.

Det algeriske oljeselskapet Sonatrach regner med at det vil være full drift i løpet av året eller ved inngangen av neste år. Det opplyser olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp), som tirsdag hadde møter med algeriske myndigheter, Statoil og Sonatrach i Algerie.

- Det som avgjør det, er om sikkerheten blir ivaretatt på en trygg og forsvarlig måte. Beslutningen om retur av medarbeidere tar vi når vi har trygghet for at det er på plass, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Energiminister Borten Moe sier han ikke har noen grunn til å tro at sikkerhetssamtalene mellom Statoil, Sonatrach og algeriske myndigheter ikke vil føre fram. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.