RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Incestoffer: - Han lyver

Foto: Aleksander wiken
Sist oppdatert:
Jente slo tilbake mot stefarens påstander om frivillighet.

BERGEN TINGRETT: (iBergen.no) Stefaren skyldte i retten på at det var jenta - som bare var 12 år gammel - som hadde lagt opp til overgrepene.

- Det er ikke sant! Jeg var liten og visste ingenting angående slikt. Dessuten er han mann og hvorfor skal da en liten jente invitere, sa den nå 17 år gamle jenta under rettssaken mot hennes stefar i Bergen tingrett tirsdag.

Like før hadde statsadvokat i Hordaland, Jarle Golten Smørdal, spurt henne om det stemte at hun hadde forført sin egen stefar da hun var 12 år gammel.

- Hun visste hva hun ville
Tidligere på dagen hadde den tiltalte 49-åringen forklart at det var stedatteren som hadde tatt initiativet til det seksuelle forholdet mellom dem.

- Det var frivillig fra hennes side og det var hun som tok initiativet, men etter 2005 ønsket hun det ikke mer. Hun sa enten «nei» eller «vent litt» og det respekterte jeg. Men før det visste hun utmerket godt hva hun ville, sa 49-åringen i retten tirsdag.

- Så du ble forført av denne 12-åringen? spurte Golten Smørdal den tiltalte.

- Det er jo satt veldig på spissen, men ja, svarte han.

49-åringen er tiltalt for å ha seksuelt misbrukt stedatteren i fire år, samt søsteren hennes i ett år.

Startet misbruk etter to måneder
Bare to måneder etter at jentene flyttet inn i stefarens hus i Bergen, begynte han å forgripe seg på den eldste.

- Jeg ville ikke noe av det som skjedde. Men jeg følte at jeg var nødt. Han er en stor mann og jeg var redd for hva han kunne gjøre mot meg og familien min, forklarte 17-åringen.

Ifølge henne skal han også ha slått henne i forbindelse med den seksuelle omgangen.

- Jeg skjønner ikke hvorfor han har gjort dette mot meg, sa jenta.

- Jeg var en idiot
Også stefaren ga uttrykk for at ugjerningene var uforståelig.

- Jeg tenkte ikke på at det kunne være skadelig for henne, men det har jeg tenkt på nå. Jeg skulle aldri ha gjort det, men på den tiden var jeg en idiot. Nå er jeg forberedt på å ta straffen for det jeg har gjort, sa han i sin forklaring.

Etter at jentas mor og stefar skilte lag i 2007, gikk hun til politiet og anmeldte saken. Han ble da umiddelbart pågrepet og satt i varetekt. Der innrømmet han deler av anklagene mot ham, og gjentok overfor retten at han hadde misbrukt stedøtrene.

«Du likte det»
Ifølge 17-åringen fortalte hun moren om overgrepene etter anmeldelsen, men skal ha møtt liten forståelse. I et av avhørene hevdet hun at moren reagerte med å påstå at «hun likte det jo, og var vant til det.»

- Ja, det stemmer at hun sa det, men jeg tror hun misforsto, sa jenta i retten.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere