Gå til sidens hovedinnhold

- Incestsekt hadde 40 medlemmer

Brødre og søstre, onkler og tanter skal ha hatt sex med hverandre over fire generasjoner.

Australske myndigheter avdekket i juli 2012 det som beskrives som landets verste incestsak noensinne. Politiet og barnevernspersonale aksjonerte mot leiren til incestsekten i nærheten av en søvnig fjellandsby, sørøst for Sydney i delstaten New South Wales.

Nå har Children's Court, en domstol for barnesaker, i delstaten besluttet å frigjøre rettsdokumentene i saken, og begrunner dette med at det australske folket har rett til å vite om landets verste incestsak. Stedsnavn og familienavn er anonymisert i rettsdokumentene.

Sekten består av 40 voksne og barn, skriver den australske avisen The Telegraph. Flere av barna er født med misdannelser som følge av incest over flere generasjoner. Brødre og søstre, onkler og tanter, fedre og døtre skal ha hatt sex med hverandre over fire generasjoner.

Til sammen tolv barn ble hentet ut av sekten. Noen av dem er plassert i fosterhjem, mens andre er fortsatt innlagt på institusjoner og mottar traumebehandling.

- Hva er toalettpapir?
En ni år gammel jente kunne verken lese eller snakke. Hun var ikke i stand til å vaske seg selv, og skal ikke ha visst hva en bruker toalettpapir til. Barna har vokst opp under svært skitne forhold i skur og ødelagte campingvogner.

Flere av de andre barna visste heller ikke hva toalettpapir var for noe. De fleste barna hadde elendig tannhygiene, noen led av psoriasis, andre hadde svakt syn og svak hørsel, mens andre igjen hadde vansker med å gå.

Barna skal ha hatt seksuell kontakt med andre barn i sekten, som gjerne var deres egne onkler eller tanter.

Sekten har reist rundt i Australia gjennom fire generasjoner, trolig for ikke å bli oppdaget av myndighetene. Det var innbyggere i en landsby som først varslet myndighetene om gruppen, som hadde slått seg midlertidig ned i en nærliggende dal.

Det skjedde da landsbybeboerne innså at barna ikke gikk på skolen.

Innsmurt i skitt
Politiet og barnevernsarbeidere ble forferdet da de ankom leiren til sekten i juli måned i fjor. Leiren besto av to forfallende campingvogner, to skur og noen telt. De hadde ikke tilgang til rennende vann eller kloakksystem.

Avisen The Telegraph skriver at komfyrene og annet matlagingsutstyr var innsmurt i skitt, kjøleskapet var fylt med råtne grønnsaker og en kenguru lå og sov i sengen til et av barna.

Motorsager, søppelposer og elektriske artikler lå strødd rundt om på området. Det fantes ingen toaletter, dusjer eller badekar. Barna var uvaskede og brukte skitne klær.

- Jeg kommer aldri over det jeg så der, skal en politikvinne ha sagt til en kollega.

Ifølge rettsdokumentene, som inneholder svært intime detaljer om sekten, var det kun ett barn, en fem år gammel jente, som hadde foreldre som ikke var i familie med hverandre.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai