RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indeksvekting sender aksjer i stup (Ny)

Sist oppdatert:
Flere aksjer faller brått torsdag fordi et meglerhus har kalkulert at de vil falle ut av Morgan Stanleys viktige referanseindekser. Dette gjelder Nera, EDB Business Partner, Smedvig og Arne A. Jensens Merkantildata
Oppdatert med at endringene er kalkulert av et meglerhus og at det gjelder flere MSCI-indekser.

Disse aksjene blir tatt ut av indeksene til Morgan Stanley Capital International (MSCI) 30. mai, ifølge beregninger gjort av et meglerhus og sirkulert i dag.

Aksjene faller til dels kraftig tirsdag.

EDB er for eksempel ned 7,5 prosent. Nera er ned 7 prosent. Merkantildata er ned 6 prosent. Smedvigs A- og B-aksjer er ned henholdsvis 5 og 4 prosent. Det er B-aksjene som tas ut. A-aksjene har ikke vært med før heller.

Indekser brukes ofte som rettessnor for ulike fond og forvalter, og dermed førere en nedvekting i en indeks ofte til salgspress.

Aksjer som vil bli vektet betydelig opp i indeksene er Gjensidige NOR og Orkla, ifølge meglerhuset. Det er ingen nye norske selskaper i indeksene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere