RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indere og kinesere evakueres fra Jemen

Sist oppdatert:
New Delhi (NTB-Reuters-DPA): Både India og Kina forsøker å evakuere tusenvis av arbeidere som er fanget i kampene i Jemen.

Om lag 4.000 indere befinner seg fortsatt i Jemen. Over halvparten av dem er sykepleiere. De fleste kommer fra Kerala sør i India, og mange av dem jobber for svært lav lønn og under dårlige arbeidsforhold.

To fly fra Air India står klare i nabolandet Oman, men de har ikke kunnet fly til Jemens hovedstad Sana ennå. I tillegg er flere skip på vei til regionen for å bringe sykepleierne og andre indiske arbeidere hjem.

Det jobber også mange kinesere i Jemen, og forsvarsdepartementet i Beijing meldte mandag at Kina har sendt av gårde en marineflåte for å evakuere sine statsborgere.

Samme dag snakket Indias statsminister Narendra Modi med kong Salman i Saudi-Arabia i et forsøk på å få hjelp til å få inderne ut. Kongen lovet å gjøre alt for at de skal kunne forlate Jemen, melder Modis kontor.

I India vekker sykepleiernes skjebne minner om de 46 sykepleierne som ble bortført fra et sykehus i Irak i fjor, idet opprørsgruppa IS rykket fram mot Tikrit. De ble senere satt fri og kom trygt hjem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere