RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indere på Awilco-jakt (Ny)

Sist oppdatert:
Flere indiske olje- og offshoreselskaper skal være interessert i å kjøpe opp riggselskapet Awilco Offshore til en heftig pris. Awilco benekter at de jobber med et salg.
Nytt: Kommentarer fra selskapet

Det går frem av en artikkel på den indiske næringslivssiten NDTV Profit.com.

Der hevdes det at det indiske rederiet Essar Shipping og og det halvoffentlige indiske oljeselskapet Reliance skal være blant selskapene som kan være interessert i å by Awilco Offshore.

Avviser

Styreformann Sigurd E. Thorvildsen i Awilco Offshore sier til NA24 iMarkedet at de ikke kan kommentere slike spekulasjoner.

- Pågår det noen salgsprosesser fra Awilco Offshores side?

- Det gjør det ikke, sier Thorvildsen til NA24 iMarkedet.

Thorvildsen er i tillegg til å være styreformann i Awilco Offshore også adm. direktør for Awilco Offshores hovedaksjonær Awilco AS.

Stiv prising
Det er antydet en prislapp på Awilco Offshore på over 3 milliarder dollar, eller omkring 18 milliarder kroner. Dette har fått kursen til å stige på Oslo Børs fredag, hvor markedsverdien på Awilco for øyeblikket ligger på drøye 10 milliarder kroner.

Ifølge NDTV skal corporatefolk være i samtaler med flere ulike indiske potensielle kjøpere, og Essar skal blant annet allerede ha sett på Awilco Offshore. Prisingen er ansett som stiv.

Partner havnet i India

Awilco Offshore er som kjent partner med Sinvest som tidligere i år ble kjøpt opp av indiske Aban Offshore. Awilco og Sinvest driver sine oppjekkbare borerigger gjennom det felleseide selskapet Premium Drilling AS.

Det er A. Wilhelmsen-gruppen gjennom Awilco AS som kontrollerer Awilco Offshore gjennom sin eierandel på 37,7 prosent. Resten av aksjonærstrukturen er spredt på en rekke private og institusjonelle investorer.

Awilco Offshore har i dag seks ultra premium oppjekkbare borerigg under bygging, samt to tilsvrende rigger som de tok levering av i fjor. Videre har selskapet tre halvtnedsenkbare borerigger i ordre ved Yantai Raffles-verftet i Singapore. Den resterende flåten består av to boligrigger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere