RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inderne kjøper seg inn i Hydro-blokker

Sist oppdatert:
Det indiske statsoljeselskapet ONGC fortsetter den nye offensiven for å skaffe seg andeler i oljelisenser veden over. Nå har de kjøpt seg inn i lisensene Repsol og Hydro har på kubansk sokkel
Etter å ha blitt slått på målstreken i blant annet kampen om det canadiske oljeselskapet PetroKazakhstan, har det indiske statsoljeselskapet ONGC nå fått på eierandeler i syv dypvannsblokker utenfor Kuba.

Det er selskapets internasjonale arm ONGC Videsh som nå har inngått en avtale med spanske Repsol på kubansk sokkel. ONGC Videsh kjøper en eierandel på 30 prosent i de syv dypvannsblokkene som dekker et området på 12.000 kvadratkilometer.

Ifølge Dow Jones Newswires er de potensielle utvinnbare reservene i blokkene på inntil 4 milliarder fat oljeekvivalenter.

Repsol vil sitte med en eierandel på 40 prosent i blokkene å være operatør, mens Norsk Hydro vil ha en andel på 30 prosent i blokkene. Hydro og ONGC varslet tidlig i september at de skulle samarbeide blant annet i Kuba, Iran og ellers i Asia

ONGC Videsh produserte i regnskapsåret frem til 31. mars i år 5 millioner tonn oljeekvivalenter, en økning på 30,9 prosent fra året før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere