RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

India dropper helikopterkjøp fra AgustaWestland

Sist oppdatert:
New Delhi (NTB-Reuters-AFP): India dropper et planlagt helikopterkjøp fra AgustaWestland. Norge forhandler om anskaffelse av nye redningshelikoptere fra den italienskbritiske produsenten.

Regjeringen i New Delhi opplyste tirsdag at det ikke blir noe av handelen med en beregnet verdi tilsvarende 4,6 milliarder kroner. Dermed kan det åpne seg nye muligheter for selskaper som europeiske Eurocopter og amerikanske Sikorsky og Lockheed Martin.

Men AgustaWestlands eierselskap Finmeccanica sier tirsdag at selskapet ikke har mottatt noen beskjed fra indiske myndigheter om at helikopterhandelen er avblåst. Et møte om saken skal holdes som planlagt onsdag, het det i en kunngjøring.

Forhandlingene med AgustaWestland har vært vanskelige for den indiske regjeringen, som sliter med flere korrupsjonsskandaler. Det europeiske selskapet er blitt beskyldt for å ha betalt bestikkelser for å sikre seg kontrakten på leveranse av tolv helikoptre til India.

Disse helikoptrene skulle brukes til transport av framtredende personer, såkalte VIP-er. Norge er i forhandlinger med AgustaWestland om kjøp av 16 nye redningshelikoptere til erstatning for dagens Sea King-maskiner, med opsjon på ytterligere seks.

Det norske justis- og beredskapsdepartementet opplyste tidligere denne måneden til NTB at AgustaWestlands AW 101 samlet sett var den beste kandidaten til å ta over etter Sea King. Regjeringen følger utviklingen i den indiske etterforskning av selskapet, ble det sagt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere