*Nettavisen* Nyheter.

India setter datoer for gigantvalg

New Delhi (NTB-AFP): India, verdens største demokrati, skal velge ny nasjonalforsamling i løpet av ni valgdager mellom 7. april og 12. mai.

05.03.14 10:18

Den indiske valgkommisjonen kunngjorde valgdagene onsdag.

De 545 representantene til underhuset Lok Sabha velges hvert femte år. 814,6 millioner mennesker har stemmerett ved vårens valg, noe som er 100 millioner flere enn i 2009. Dette er en omfattende logistisk operasjon, så vel som en sikkerhetsutfordring for India. Totalt 930.000 valglokaler skal settes opp fra Himalaya-fjellene i nord til de tropiske områdene helt i sør.

Mye tyder på at hindunasjonalistene BJP, ledet av Narendra Modi, vil vinne over det regjerende Kongresspartiet. Det til tross for at sistnevnte stiller med Rahul Gandhi, fra Indias mektigste politiske familie, som frontfigur.

Modi, som er førsteminister i delstaten Gujarat, blir sett på som en næringslivsvennlig reformator. Men han er også omstridt, særlig på grunn av anklagene om at hans delstatsregjering gjorde for lite for å hindre voldsutbruddet som kostet flere hundre muslimer livet i Gujarat i 2002. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag