RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

India skjerper straff for voldtekt

New Delhi (NTB-AFP-DPA): Overhuset i den indiske nasjonalforsamlingen har godkjent lovforslaget som skjerper straffene for voldtekt og andre seksuelle overgrep. Den nye loven kan dermed tre i kraft.

Den fastsetter en minstestraff på 20 års fengsel for menn som deltar i gjengvoldtekter, og dødsstraff hvis voldtektsofferet dør eller mister bevisstheten permanent. Til nå har maksimumsstraffen for voldtekt i India vært på sju til ti års fengsel.

- Tiden er inne til å sende ut et klart og avskrekkende signal om at samfunnet vårt ikke vil godta denne typen handlinger, sier innenriksminister Sushilkumar Shinde ifølge BBC.

Han tilføyer at en hovedhensikt med den nye loven er «å tette igjen juridiske smutthull».

Underhuset i New Delhi vedtok tidligere denne uken lovforslaget, som ble lagt fram etter at en kvinne i desember i fjor fikk så store skader i en gjengvoldtekt på en buss i den indiske hovedstaden, at hun døde. I forrige uke ble en sveitsisk turist gjengvoldtatt i India.

Indiske kvinneaktivister mener imidlertid at politikerne ikke går langt nok i å skjerpe straffene. De vil at lovverket uttrykkelig skal fastsette straff for voldtekter i ekteskapet og overgrep begått av politifolk eller militære. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere