*Nettavisen* Nyheter.

India strammer inn på bruk av surrogatmødre

New Delhi (NTB-AFP): India vil nekte utenlandske homofile og lesbiske par å bruke indiske surrogatmødre til å skaffe seg barn. Forbudet gjelder også enslige, varsler innenriksdepartementet i New Delhi.

Bare menn og kvinner som formelt har inngått ekteskap, vil få tillatelse til å besøke India for å inngå avtale med en surrogatmor. Ekteskapet må også ha vart i minst to år, het det i en kunngjøring på det indiske innenriksdepartementets nettsider fredag.

Ifølge de nye reglene, som ble sendt til indiske ambassader verden over mot slutten av 2012, må søkere også oppgi om deres hjemland godtar bruk av surrogatmødre. Det kreves dokumentasjon av at et barn født på denne måten vil slippe inn i vedkommende land.

Søkere som vil få i stand avtale med en surrogatmor, må også søke såkalt medisinsk visum til India og kan ikke bruke turistvisum. - I henhold til indisk lov er det ikke mulig å bruke noen annen form for visum (enn medisinsk) til slike formål, heter det i kunngjøringen.

Surrogattjenester for utlendinger som ønsker seg barn, er en vekstnæring i India. Men det har kommet en rekke meldinger om at barn født av surrogatmødre blir sittende fast i en papirmølle fordi de ikke slipper inn i hjemlandet til de voksne som har bestilt dem. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.