RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

India vil tilby Norge leteblokker

Sist oppdatert:
Den indiske regjeringen fortsetter arbeidet med å få Norge og Statoil inn i utviklingen av landets oljeressurser på dypt vann og planlegger nå å tilby blokker utenom neste lisensrunde
Det melder flere indiske medier i helgen.

Blokkene som den indiske regjeringen ønsker å tilby Norge og norske oljeselskaper (les Statoil), vil enten blitt hentet ut av statsoljeselskapet ONGCs portefølje eller blokker som foreløpig ikke har blitt tildelt.

Ifølge Business Standard vil regjeringen sannsynligvis ta sitt forslag til parlamentet. Tilbudet skal ha blitt fremsatt av Indias oljeminister Mani Shankar Aiyar i begynnelsen av forrige uke i forbindelse med at den norske utenrikskomiteen var på besøk i New Delhi.

Rapportene kommer etter at Norge og India for en måned siden var i samtaler om samarbeid på dypt vann og et samarbeid på utbygging av olje- og gassfelt i andre land. Samarbeidet skal skje direkte mellom de statsoljeselskapet ONGC og sannsynligvis Statoil.

Statoil var også fremme i forbindelse med samtalene for en drøy måned siden, men ble sagt å ha vært kjølige i sin interesse i forhold til de indiske fremstøtene som i all hovedsak har vært på regjeringsnivå.

Les også: Statoil kjølige til indisk beiling

Bakgrunnen for Indias store interesse for å få til noe med Statoil og Norge er erfarignsbasen og teknologi, i tillegg til manglende resultater fra ONGC borekampanje op dypt vann.

ONGC har 21 leteblokker i det arabiske hav og i Bengalbukten som ligger på dypt vann.

Den indiske regjeringen skal også se på oppbyggingen av det norske oljedirektoratet med tanke på en restrukturering av sitt eget generaldirektoratet for hydrokraboner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere