RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indias økonomi vokser mer enn ventet

Sist oppdatert:
New Delhi (NTB-AFP-DPA): Indias økonomi vokste med 5,5 prosent i andre kvartal i år, viser offisielle tall. Det var mer enn ventet. men analytikere er likevel skuffet over tallene.

På forhånd var det spådd en vekst på 5,3 prosent for perioden april til juni, etter at veksten i tidsrommet januar-mars hadde ligget på dette nivået. Veksten har svekket seg betydelig siden andre kvartal i fjor, da den var på 8,0 prosent.

Veksten i det innenlandske forbruket var på bare 3.9 prosent i andre kvartal, noe som ifølge fagøkonomer får alarmklokkene til å ringe. - Det private forbruket har vært vekstens siste og sterkeste skanse, men nå svikter det også her, sier analytikeren Ajay Bodke.

Den økonomiske oppgangen gir likevel den hardt pressede regjeringen til statsminister Manmohan Singh et pusterom. Regjeringen i New Delhi har den siste tiden vært rammet av en rekke politiske skandaler.

Partiene i den indiske nasjonalforsamlingen ligger i hard strid om regjeringens angivelige sløsing med offentlige midler. Regjeringen kritiseres for å ha gitt løyver til utvinning av kull verdt milliardbeløp til private selskaper, og opposisjonen krever at Singh må gå av. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere