RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indias regjering varsler gransking etter massevoldtekt

PROTEST: En demonstrant holder en plakat under en protest i New Delhi
PROTEST: En demonstrant holder en plakat under en protest i New Delhi Foto: REUTERS/Adnan Abidi
Sist oppdatert:
New Delhi har fått tilnavnet «voldtektshovedstaden» etter en økning på anmeldte voldtekter på 17 prosent i år.

En indisk granskingskommisjon skal se nærmere på hva som skjedde da en ung kvinnelig student nylig ble offer for en massevoldtekt på en buss i hovedstaden New Delhi.

Kommisjonen skal ledes av en pensjonert dommer og er et forsøk på å dempe protestene som den siste massevoldtekten har utløst.

Kommisjonen skal blant annet «identifisere mangler hos politiet eller myndighetene» og legge fram løsninger for å sikre at politiet i framtida ikke tar lett på voldtekter.

Store protester
Store deler av New Delhi ble stengt etter at en bølge av protestaksjoner gikk over i voldeligheter i helga. Søndag ble over 100 mennesker, 60 av dem politifolk, såret i sammenstøt. En 47 år gammel politimann døde tirsdag av skadene.

Statsminister Manmohan Singh har forsikret indiske kvinner om at de har myndighetenes beskyttelse, men sliter med å bli trodd.

– Jeg forsikrer at jeg vil gjennomføre alle nødvendige tiltak for å ivareta sikkerheten til alle kvinnene i landet, sa han mandag.

Kjemper for livet
Tilstanden til den 23 år gamle studenten som 16. desember ble voldtatt av seks menn på en buss i New Delhi, er fortsatt kritisk.

– Min datter kjemper for sitt liv, men hun er sterk og har en sterk vilje til å leve, fortalte kvinnens far tidligere i uka.

Seks menn er pågrepet i saken, men mange indere mener politiet ser gjennom fingrene med voldtekt.

New Delhi har fått tilnavnet «voldtektshovedstaden» etter en økning på anmeldte voldtekter på 17 prosent i år, men problemet er også utbredt i resten av India.

Ny massevoldtekt
Samtidig med at regjeringen nedsetter en granskingskommisjon, blant annet for å se nærmere på om politiet har sviktet, kom det onsdag melding om en ny massevoldtekt, denne gangen i delstaten Tamil Nadu.

Ti menn skal ha voldtatt en 20 år gammel kvinne foran øynene på kjæresten, som ble holdt fast.

– Vi har pågrepet ti mistenkte og siktet dem for voldtekt, sier en talsmann for politiet i Cuddalore. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere