RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indias regjering vil utsette mobilauksjon

New Delhi (NTB): Ministergruppen med ansvar for Indias mobillisenser ber høyesterett om lov til å utsette auksjonen. Dermed blir Telenor holdt på pinebenken én uke lenger.

Opprinnelig var fristen for å komme med bud i den nye tildelingsrunden 31. august, men ministrene ber nå om en ukes utsettelse, skriver avisa The Hindu.

Dermed sammenfaller fristen med datoen som de eksisterende lisensene utløper: 7. september.

- Vi har fått en tidsplan fra auksjonarius og kommer til å legge fram for høyesterett at det ikke er mulig å gjennomføre auksjonen innen 31. august, sier teleminister Kapil Sibal.

Det var høyesterett som i februar inndro de 122 mobillisensene i landet etter at det var avslørt korrupsjon og uregelmessigheter ved forrige tildeling. Det rammet også Telenor, som eier 22 lisenser gjennom selskapet Uninor. Nylig varslet Telenor at de vil selge Uninor, og den norske telegiganten er trolig den eneste interessenten. Salget vil sikre Telenor full kontroll over verdien i Uninor - inkludert alle kundene - samtidig som de kvitter seg med partner og minoritetsaksjonær Unitech. Unitech har tatt rettslige skritt for å utsette salget.

Forrige uke ble minsteprisen for den kommende lisensauksjonen fastlagt, og det ligger an til at Telenor vil prøve seg på nytt i India, til tross for at selskapet allerede har tapt rundt 18 milliarder kroner på mobilmarkedet i verdens nest mest folkerike land. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere