*Nettavisen* Nyheter.

Indisk flomkatastrofe vokser

New Delhi (NTB-DPA): Flomkatastrofen nordøst i India vokser. Dødstallet i de oversvømte regionene har passert 60, og rundt to millioner mennesker er drevet på flukt, opplyser indiske myndigheter.

Hardest rammet er distriktene på begge sider av elva Brahmaputra, ble det sagt søndag. I løpet av de siste to ukene er 23 av delstaten Assams 27 distrikter blitt rammet av en storflom som mange steder har utløst jordras.

- Selv om det ikke lenger regner så voldsomt og vannstanden i elvene har begynt å synke, er situasjonen fortsatt alvorlig, sa landbruksminister Nilamoni Sen Deka i delstaten Assam. - Oversvømmelsene er de verste i Assam siden 1998, men redningsarbeidet er i full gang, tilføyde han.

Den indiske hæren er satt inn i redningsoperasjonene, og har reddet rundt 3.500 mennesker som var isolert av flomvann. Soldatene deler ut ris, rent drikkevann og ulltepper til folk som har flyktet fra vannmassene.

Oversvømmelsene er et utslag av monsunen, vind som skifter retning med årstiden og som fører med seg enorme mengder nedbør. Regntiden i Sør-Asia varer vanligvis fra juni til slutten av september, og krever hvert år mange menneskeliv. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag