*Nettavisen* Nyheter.

Indisk landsby rammet av jordskred

LETTER ETTER FAMILIEN: En eldre indisk kvinner gråter mens hun leter etter familiemedlemmer i det som en gang var hennes hjem i landsbyen Malin vest i India. Foto: (Ap)

En landsby vest i India er rammet av et stort jordskred, og lokale myndigheter frykter at inntil 150 personer kan være tatt i skredet.

30.07.14 21:42

– Sivile myndigheter sier mellom 42 til 50 bygninger er rammet. Vi frykter 150 personer er fanget, sier Alok Avasthy i den nasjonale kriseberedskapen til nyhetsbyrået AFP.

Store redningsmannskaper fra politiet og hæren er på vei til landsbyen Malin, som ligger i nærheten av byen Pune i delstaten Maharashtra. De første redningsmannskapene er kommet fram, men jobber under vanskelige forhold, sier lederen Sandeep Rai Rathore i kriseberedskapen.

Ifølge TV-stasjonen CNN-IBN har fem personer mistet livet, mens fem er hentet ut i live.

– Det nøyaktige tallet på rammede er ikke kjent. Vi beveger oss sakte for å sikre at de som er fanget, kommer seg trygt ut, sier Saurav Rao i de lokale myndighetene til nyhetsbyrået Press Trust of India.

Skredet er utløst av store nedbørsmengder, og en rekke bygninger ble begravet da deler av en åsside raste ut. Det har regnet i flere dager i området. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

50 BYGNINGER RAMMET: Mellom 42 og 50 bygninger skal ha blitt tatt av jordskredet. Foto: Nitin Lawate (Ap)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.