*Nettavisen* Nyheter.

Indisk TV-stasjon saksøkt etter voldtektskritikk

Foto: Faksimile

Indisk politi har gått til sak mot TV-stasjonen som kringkastet et intervju med vennen til kvinnen som døde etter en gjengvoldtekt.

05.01.13 12:31

New Delhi (NTB-AFP):TV-kanalen Zee News blir saksøkt fordi politiet mener intervjuet kan føre til at kvinnens identitet blir kjent, noe som vil være et brudd på anonymitetsloven.

– Vi har anlagt sak, bekrefter en talsmann for politiet, Rajan Bhagat.

I intervjuet, som ble sendt fredag, kommer mannen med skarp kritikk av politiet.

Den 23 år gamle kvinnen, som var blitt brutalt voldtatt av seks menn på en buss, ble liggende på fortauet i nesten en time mens politiet diskuterte hvilken stasjon som skulle ta imot anmeldelsen. Kvinnen døde senere av skadene.

– Vi ropte til politiet: Vær så snill å gi oss noen klær. Men de var opptatt med å beslutte hvilken politistasjon saken vår skulle registreres ved, sa mannen i intervjuet med Zee News.

TV-kanalen oppga ikke navnet på mannen, men viste ansiktet hans.

Voldtektssaken har ført til voldsomme reaksjoner i India. Det er første gang 23-åringens venn, som var med henne da overfallet skjedde, uttaler seg offentlig om hendelsen. Han ble selv mishandlet av gjerningsmennene. Komiteen for beskyttelse av journalister (CPJ) ber myndighetene i India om å la være å saksøke TV-stasjonen.

– Dette er et eksempel på en grov feilprioritering, sier CPJs Asia-koordinator Bob Dietz. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.