Gå til sidens hovedinnhold

- Indisk voldtektsoffer ble liggende på gata i en time

Den indiske kvinnen som ble brutalt voldtatt på en buss, ble liggende på fortauet i nesten en time mens politiet diskuterte hvilken stasjon som skulle ta imot anmeldelsen, ifølge offerets venn.

Det er første gang 23-åringens venn, som var med henne da overfallet skjedde, uttaler seg offentlig om hendelsen. Han ble selv mishandlet av gjerningsmennene. Kvinnen døde senere av skadene.

- Gi oss noen klær
- Vi ropte til politiet: Vær så snill å gi oss noen klær. Men de var opptatt med å beslutte hvilken politistasjon saken vår skulle registreres ved, sier mannen til TV-stasjonen Zee News.

Han forteller at kvinnen var «positiv», og ville fortsette å leve til tross for den horrible gruppevoldtekten hun ble utsatt for.

- Jeg skulle ønske jeg kunne ha reddet henne, sier han i det eksklusive intervjuet med TV-kanalen.

- Ble liggende hjelpeløse
Både kvinnen og ham selv ble kastet ut av bussen, og ble liggende hjelpeløse på gaten i New Delhi i lang tid før de ble tatt hånd om. Ingen forbipasserende skal ha vært interessert i å hjelpe dem, ifølge ham selv. Og da politiet endelig ankom stedet, så brukte de lang tid på å diskutere hva de skulle gjøre og hvor de skulle sende dem.

- Lurte oss i en felle
Mannen sier det har versert mange ulike versjoner av hendelsesforløpet i indiske medier, og velger derfor selv å stå fram med den riktige versjonen.

Han forteller at de seks anklagde hadde lurt dem om bord i bussen på den skjebnesvangre kvelden 16. desember.

- Personene på bussen, som hadde mørke vinduer og gardiner, hadde lagt ut en felle for oss. De har trolig vært involvert i kriminalitet tidligere også. De banket oss opp. Slo oss med en jernstang, tok våre klær og eiendeler, og kastet oss av bussen på en øde strekning, sier han.

- Jeg banket opp tre av dem
- Personene på bussen hadde planlagt alt. Alle oppførte seg som passasjerer med unntak av sjåføren og hans hjelper. Vi betalte 20 rupi for billetten. Deretter begynte de å erte venninnen min, og det utviklet seg til et basketak. Jeg banket opp tre av dem, men de andre kom med en jernstang og slo meg. De tok bort venninnen min rett før jeg mistet bevisstheten, sier han.

- Forsøkte å meie oss ned
Han forteller at de kjørt rundt i to og en halv time før de ble kastet av bussen. Både han og kvinnen forsøkte å rope etter hjelp, men ingen hørte dem. Kvinnen forsøkte også å ringe politiet, men ble fratatt mobiltelefonen.

- Før de kastet oss av bussen, så tok de telefonene våre og rev av oss klærne, slik at det ikke skulle være noen bevis på forbrytelsen.

- De forsøkte å meie oss ned etter å ha kastet oss av bussen, men jeg klarte å redde venninnen min ved å dra henne vekk i siste øyeblikk. Vi hadde ingen klær. Vi forsøkte å stanse forbipasserende. Flere kjøretøy senket farten, men ingen stanset de første 25 minuttene. Men så var det noen ute på patrulje som stanset og ringte politiet, sier han.

- Fikk lite hjelp
Politiet brukte som sagt, lang tid på å få fraktet dem av gårde til et sykehus. Politiet var heller ikke villig til å hjelpe dem om bord i bilen, så han måtte bære den hardt skadde og blødende kvinnen selv.

- De var antakelig redd for å få blod på klærne sine, sier han.

Både kvinnen og han skal også ha fått dårlig behandling på sykehuset.

Fem tiltalt
Kvinnen døde i romjulen som følge av skadene hun ble påført under mishandlingen. 23-åringen skal blant annet ha blitt mishandlet med en jernstang. Kvinnens kjæreste ble også bortført og mishandlet om bord i bussen, men slapp unna med livet i behold.

Torsdag ble fem indiske menn tiltalt for drap, bortføring og voldtekt av den 23 år gamle kvinnelige fysioterapistudenten, som ble voldtatt og mishandlet på en buss 16. desember i New Delhi.

Kommentarer til denne saken