Gå til sidens hovedinnhold

Indisk voldtektssak skal føres for hastedomstol

New Delhi (NTB-AFP): Indiske myndigheter vil stille mennene som er tiltalt for gjengvoldtekt av en kvinne på en buss i New Delhi for en spesiell hastedomstol. Saken vil bli ført bak lukkede dører.

Fem av de seks ble torsdag igjen framstilt for distriktsretten i New Delhi, der det var ventet at saken ville bli henvis til en spesialdomstol. Overføringen skjer etter at det brøt ut kaos under mandagens første rettsmøte i saken, som har skapt voldsomme reaksjoner i India.

Den 23 år gamle kvinnen ble voldtatt og grovt mishandlet på bussen 16. desember i fjor, og hun døde på et sykehus i Singapore 13 dager senere. Forsvarsadvokaten M.L. Sharma sier tre av de fem tiltalte nekter straffskyld i saken.

Slike uttalelser er ikke enestående. Politikeren Chattisgarh Ramesh Bais fra det indiske opposisjonspartiet BJP mener ifølge avisen Hindustan Times at mens voldtekt av mindreårige er avskyelig og bør straffes med døden, er det «forståelig» at noen voldtar voksne kvinner.

Tidligere har en guru - åndelig leder - sagt at voldtektsmennene kanskje ville latt kvinnen være i fred, hvis hun hadde tigget dem om nåde. Guruen Asaram Bapus uttalelser bygger på myter og fordommer, svarer psykiatere i en artikkel i avisen Times of India. (©NTB)

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet