RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indonesia kutter LNG-eksporten

Sist oppdatert:
Indonesia skal nå ha tatt en beslutning om å redusere eksporten av flytende naturgass (LNG) til Japan, Sør-Korea og Taiwan neste år på grunn av lavere gassproduksjon
Ifølge Upstreams nettutgave kan kuttene føre til en reduksjon i eksporten fra Indonesia til Japan fra omkring 16 millioner tonn årlig til 14,3 millioner tonn. Eksproten til Sør-Korea og Taiwan er ventet å bli kuttet med henholdsvis 1 million tonn og 600.000 tonn på årsbasis.

Den japanske avisen Nihon Keizai Shimbun melder at indonesiske myndigheter skal ha varslet 11 japanske elektrisitetsverk og distributører samt sørkoreanske og taiwanskw kjøpere om kuttene.

Indonesia skal allerede i august i år varslet kan de kan bli nødt til å kjøpe 54 spotlaster med LNG i eprioden 2005 til 2007 for å dekke opp sine kontraktsforpliktelser.

Inneværende år har vært vanskelig for LNG-rederne med ledig spottonnasje på gunn av mangel på laster, men kuttene fra Indonesia kan bety økt etterspørsel etter spottonnasje. Det er imidlertid avhengig av det er ledig LNG-produksjon i markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere