Gå til sidens hovedinnhold

Indonesia sender 210 tonn søppel tilbake til Australia

Indonesia har beslaglagt åtte konteinere med søppel og bestemt at de skal sendes tilbake til Australia.

De åtte konteinerne som ble beslaglagt i byen Surabaya skulle kun ha inneholdt papirsøppel, men myndighetene fant også farlig avfall og plastflasker, brukte bleier, elektrisk avfall og metallbokser.

Les også

Vi kastet mindre søppel i fjor

Dette kommer etter at Indonesia i forrige uke sendte tilbake 49 søppelkonteinere til Frankrike og andre i-land. Flere andre land i Sørøst-Asia har den siste tiden gjennomført tilsvarende tiltak.

- Vi er i samtaler med importørene for å sikre retur. Søppelet kommer fra USA, Frankrike, Tyskland, Australia og Hongkong, sa talsperson Sumarna den gang.

I slutten av juni ble også fem konteinere returnert av Indonesia. I fjor vedtok Kina et forbud mot import av utenlandsk plastavfall, noe som skapte store resirkuleringsvansker for utviklede land som slet med å kvitte seg med eget avfall.

Filippinene har sendt tilbake 69 konteinere med avfall til Canada. Også Malaysia har lovet å returnere hundrevis av tonn med avfall.

Til sammen 300 millioner tonn plast produseres årlig, ifølge klimaorganisasjonen WWF. Mye av avfallet ender opp i havet eller deponier, noe som er i ferd med å utgjøre en internasjonal krise.

(©NTB)

Les også

Måtte fjerne ti tonn med søppel fra strand etter arrangement under langhelg

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken