RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indonesias president: - Ingen stor tsunamifare

Jakarta (NTB-Reuters-AFP): Det er ikke stor fare for at det utløses en ødeleggende tsunami etter jordskjelvet utenfor Indonesia, ifølge landets president Susilo Bambang Yudhoyono.

- Det er ingen tsunamitrussel, men vi er på vakt, sa Yudhoyono under en pressekonferanse i Jakarta sammen med den britiske statsministeren David Cameron onsdag.

Presidenten har heller ikke mottatt meldinger om personskader eller omkomne som følge av rystelsene.

De amerikanske jordskjelvekspertene i US Geological Survey (USGS) har anslått at skjelvet hadde en styrke på 8,7. Pacific Tsunami Warning Center melder om at en 17 centimeter høy bølge er på vei mot Aceh, men advarer om at det kan komme større bølger etter hvert.

Selv om jordskjelvet var svært kraftig, så er Bruce Presgrave fra USGS enig i at tsunamirisikoen er lav. Årsaken er at skjelvet fikk havbunnen til å bevege seg fra side til side, ikke opp og ned. Dermed ble bevegelsene i vannmassene mindre.

- Vi kan ikke utelukke muligheten, men den horisontale bevegelsen gjør det mindre sannsynlig at en ødeleggende tsunami blir utløst, sier Presgrave til den britiske kringkastingen BBC. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere